Wie ben ik?

Mijn naam is Werner ten Kate, 52 jaar, en geboren op een boerderij in de buurtschap Den Kaat bij Balkbrug. Vanaf mijn jeugd heb ik een grote belangstelling gehad voor de geschiedenis van mijn familie en de omgeving waarin mijn voorouders eeuwen lang leefden en werkten: het Reestdal en omgeving. In de afgelopen dertig jaar heb ik veel onderzoek gedaan in archieven en daarmee veel materiaal verzameld over de geschiedenis van deze streek. Mijn bijzondere belangstelling gaat daarbij uit naar de familiegeschiedenis en genealogie van de (boeren)families in kerkelijke gemeenten Oud-Avereest en IJhorst, de boerderijen rondom Oud-Avereest en de streekgeschiedenis van Avereest, Balkbrug, IJhorst en Zuidwolde. De laatste jaren verdiep ik me ook in de 17e-eeuwse geschiedenis van de Ommerschans.

In het dagelijks leven ben ik wethouder in de gemeente Hardenberg. Zie ook https://twitter.com/wernertenkatecom en https://www.linkedin.com/in/werner-ten-kate-30693b7/

Mocht u contact met mij willen opnemen dan kan dat via werner.ten.kate@gmail.com

De gegevens op deze site zijn vrij beschikbaar, waarbij ik bij publicatie een bronvermelding op prijs stel.